DexiaHet bedrijf
Dexia Bank NV gebruikt diverse op maat gemaakte databestanden van vwd group. Deze bestanden, die dagelijks worden aangeleverd, bevatten diepgaande en specifieke fondsinformatie.

De situatie
In het kader van de Europese richtlijn over de spaarfiscaliteit heeft Dexia behoefte aan informatie die de hoogte en bepalingen van de opgelegde belastingen weergeeft voor alle fondsen die in België gecommercialiseerd worden.

De oplossing
vwd group beschikt over een zeer uitgebreide database met fondsinformatie. Naast de volledigheid van deze datafeed wat het aantal fondsen betreft, beschikt vwd group over diepgaande informatie van deze fondsen. De data met betrekking tot. ‘TIS (Taxable Income per Share)/TID (Taxable Income per Dividend’ is daar een onderdeel van.

De implementatie
vwd group stelt voor Dexia dagelijks een bestand samen met actuele gegevens, die op automatische wijze worden verwerkt in de interne banksystemen. In overleg met Dexia werd een formaat vastgelegd waarin de bestanden worden aangeleverd. De flexibiliteit van onze database laat toe de feed af te stemmen op de specifieke klantsituatie.

De voordelen
Het voordeel van deze op maat gemaakte datafeed is de efficiënte koppeling op de bestaande Dexia systemen. Met een minimum aan inspanning kunnen nieuwe bestanden worden aangesloten. De klant krijgt een bestand dat voor 100% aansluit op de interne noden. Bij veranderende systeemvereisten staat ons eigen team van informatici garant voor een snelle en efficiënte aanpassing van de datafeed.

Andere gerealiseerde cases bij Dexia Bank :

- aanlevering nieuwssysteem (Persdienst)
- aanlevering bestand met TIJD Kronen
- aanlevering van bestand met BEAMA-risicoprofielen.