CorelioHet bedrijf
De Standaard, Het Volk, Het Nieuwsblad en De Gentenaar zijn allemaal dagbladuitgaven van Corelio. Deze uitgever probeert zijn diensten verder te ontwikkelen op het internet.

De situatie
Op het moment van een contractsherziening wilde Corelio graag weten wat vwd group online voor hen kon betekenen. Uiteraard niet als vervanging voor de cijferpagina’s die vwd group reeds jarenlang aanlevert voor de Corelio-uitgaven, maar eerder als aanvulling.

De oplossing
vwd group stelde voor een totaaloplossing voor het economische gedeelte van de sites www.standaard.biz, www.gentenaar.be, www.hetvolk.be en www.nieuwsblad.be  een fondsenzoeker, een wisselkoersencalculator, een aandelenmodule en een portefeuilletool werden ontwikkeld in de look & feel van de krantensites.

De implementatie
Na gesprekken met Corelio werd duidelijk welk type informatie zij aan hun surfers aan wilden bieden. Op basis van die gesprekken werd een voorstel uitgewerkt, dat na goedkeuring naar de ict afdeling van vwd group vertrok. Op slechts 6 weken tijd werd een geheel financieel platform ontwikkeld, dat geschikt was voor elk type surfer.

Aan de hand van follow-up vergaderingen en doorgestuurde opmerkingen van de Corelio klanten, werd in samenwerking met Corelio kort op de bal gespeeld: storingen werden meteen na melding behandeld en toevoegingen van extra beurzen konden snel gebeuren.

De voordelen
Aangezien de cijferpagina’s in de krant slechts een momentopname zijn van de situatie op de beurs, kan door de internetmodules op de verschillende krantensites steeds een actuele situatieschets voorgeschoteld worden aan de surfer. Dankzij een gebruiksvriendelijke portefeuillemodule kan de surfer zelf een beschermd lijstje opstellen met zijn aandelen en beleggingsfondsen. Een grote toegevoegde waarde voor Corelio, aangezien net die portefeuille de surfer ertoe aanzet om steeds terug te keren naar de krantensites … wat uiteraard interessant is voor bezoekersaantallen en daaruit volgend de advertentieverkoop.

Bovendien kan deze nieuwe toevloed aan informatie de lezer / surfer bekoren … wat de kranten zeker ten goede komt.