ANPHet bedrijf
Al sinds de oprichting in 1934 van voorloper de Nederlandse Dagladpers (NDP), heeft het ANP eigenlijk maar 1 doel: objectief nieuws leveren. Met het verstrijken van de jaren hebben hier wel de nodige ontwikkelingen in plaats gevonden. Waar het ANP voorheen louter een nieuwsleverancier was is het nu een toonaangevend informatieknooppunt geworden voor kranten, mediapartijen, overheden en het bedrijfsleven. Het ANP brengt jaarlijks zo’n 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto’s uit voor mediagebruik.

De situatie
ANP voorziet het overgrote deel van de landelijke en regionale dagbladen van koersinformatie t.b.v. koersenpagina’s. Echter met de toenemende complexiteit en de toenemende vraag naar o.a. ook buitenlandse beurzen, en beleggingsfondsen is dit een te gespecialiseerde tak van sport om binnen het ANP te kunnen handhaven. Door een partnership met vwd group aan te gaan kan ANP ook in de huidge markt een uitgebreid koersen aanbod en totaaloplossingen aanbieden bij de kranten.

De oplossingen
vwd group biedt ANP en haar klanten een tweetal oplossingen voor de aanlevering van de koersinformatie. Enerzijds is er de oplossing waarbij de koersinformatie wordt aangeleverd in een bestandsformaat dat door de klant (krant) is aangegeven. De klant zorgt vervolgens zelf voor de verwerking van de gegevens binnen de opmaak van de pagina.

De tweede oplossing betreft een totaaloplossing die vwd group en ANP samen hebben ontwikkeld. Hierbij wordt aan de hand van een briefing door de klant een koersenblok of in sommige gevallen zelfs een volledige koersenpagina opgemaakt. Het opgemaakte product wordt vervolgens in een PDF of EPS formaat aangeleverd. Deze oplossing levert de klant een enorme tijdswinst op omdat zij een compleet opgemaakt product ontvangen dat zij 1 op 1 in de krant kunnen hangen.

De implementatie
Door het grote aantal klanten met veel verschillende wensen heeft de initiele implementatie van de oplossingen wel wat tijd gevergd. vwd group heeft echter bijna alle processen kunnen automatiseren en alle klanten maken met volle tevredenheid gebruik van de oplossingen van vwd group.

De voordelen
ANP heeft in vwd group een partner gevonden die hen in staat stelt om complete oplossingen aan te bieden bij hun klanten.

Quote
Jop Pollmann, Commercieel directeur ANP:
“We hebben gekozen voor een partner die al ruimschoots ervaring heeft met datalevering. De mogelijkheid om nu ook direct opgemaakte koersenpagina’s aan te kunnen leveren was voor ons doorslaggevend om met vwd group in zee te gaan.”